Mei 2013

31 mei 2013

De auto volgeladen en alles naar de boot gebracht.  De boot is nu helemaal volgeladen en ingericht. Morgen nog de bimini aanbrengen en de bakskisten op nieuw inrichten. Daarna gaan we om 12 uur via Veere naar Vlissingen. Zondag 2 juni kiezen we dan het ruime sop. De weersvoorspellingen zijn er de komende dagen goed uit en de wind is hoofdzakelijk noord dus als je naar het zuiden wil is dat niet verkeerd.

Met de stevige wind vandaag was goed te zien dat de windgenerator goed werkt en ook het geluid is niet storend. De windgenerator is een goede aanvulling op de zonnepanelen.

29 mei 2013

De windgenerator is nu ook gemonteerd en getest.Alles lijkt goed te werken. Helaas was er weinig wind voor een echte opbrengst test. De geforceerde ventilatie van het motorcompartiment weer in bedrijf gesteld. Dit was door de Bavaria dealer buiten bedrijf gesteld omdat het nogal lawaaiig is. Maar nu heb ik de mogelijkheid als het warm weer is de warmte toch uit de technische ruimte te krijgen zodat niet de hele boot opwarmt. Want het wordt toch eens mooi weer........

zie filmpje: windgenerator

27 mei 2013

De afgelopen dagen hard gewerkt om de boot gereed te krijgen. De windgenerator geinstalleerd. Vanwege gebrek aan wind nog niet kunnen testen. De AIS vervangen en bedrading aangepast. Nieuwe optie CPA alarm en anker alarm unit gemonteerd. Dit werkt nu onafhankelijk van de plotter.

Anker met houten blok

 Het Rocna anker gefixeerd met een houten blok zodat het niet meer op de ankerrol kan kantelen tijdens het varen.(Zie foto) 

Het lijkt wel of de lijst met klussen steeds groter wordt. :-)

 

 

 

 

Het komend weekend zit de wind in de goede hoek om naar het zuiden te varen. De komende dagen nemen we een beslissing wanneer we vertrekken. De eerste stop zal Vlissingen zijn. Vandaar hopen we dan Nieuwpoort of Duinkerken te halen.

11 mei 2013

Alweer het einde van het Hemelvaartweekend met als afsluiting het ontbijt. Om 11 uur is iedereen weer zijn weg gegaan of heeft besloten om nog een dagje te blijven in Kamperland.

Terug naar Kortgene heerlijk gezeild. zon, wind ( meestal ruime wind). In Kortgene zijn onze bemanningsleden Ton en Evelyn weer afgestapt. 

Vanaf nu alle focus op het klaarmaken van de boot en andere voorbereidingen.

10 mei 2013

De dag van de wedstrijd... Oef wat stond er een harde wind. Er stond een straffe ZW wind van 6 bft met hevige windstoten van 7. Na een uitstel van de start tot half 12 besloten de wedstrijd met een verkorte baan en de aan het lange aan de windse rak te laten vervallen. Ondanks de wind toch een prima wedstrijd gevaren.

In de haven van Kamperland, de Uithaven, afgemeerd en na bezoek aan het planetarium uit de wind de steigerborrel gehouden. Daarna naar de brouwerij Emelisse gelopen waar we een super gezellig diner zouden hebben met muzikale ondersteuning van de band van Gerben. De prijsuitreiking bracht ons nog een verrassing. We zijn  als eerste in het overall klassement geeindigd.

9 mei 2013

Alle deelnemers ontvangen samen met Els, Jan en Yvonne in de kom van de haven van Kortgene. Bij ons zijn Evelyn en Ton aan boord gekomen. Een leuke race met open bootjes gevaren van Kortgene naar de overkant Wolphaartsdijk. Het was best lastig. Na de steigerborrel heerlijk gegeten in het restaurant Het Veerhuis in de haven onder het genot van fijne muziek van "Champagne and Wine". 

7 mei 2013

Blokken en lijnen gemonteerd aan de hekbeugel om de dinghy te kunnen ophijsen.

Voorbereidingen afgerond voor het Bavaria Hemelvaartweekend. 

4 mei 2013

De zeilen zijn weer geinstalleerd en de furleronderdelen zijn weer van nieuw vet voorzien.

Rocna anker gemonteerd.

 

Aanvullende gegevens