April 2013

 

26 april,

Onderhoud is gedaanDe antifouling is aangebracht op het onderwaterschip, de anodes van de Gori klapschroef en boegschroef zijn vervangen. De romp is gecleaned en in de was gezet. De motor heeft een grote onderhoudsbeurt gekregen en koelvloeistof is gespoeld en vervangen. Volgens Volvo Penta instructie moet dit ieder 2 jr. De nieuwe koelsvloeistof, VCS, kan nu vier jaar mee.

In verband met de problemen met de isolatie tussen saildrive en motor is een expert van Volvo Penta langs gekomen om alles te controleren. Deze heeft ook een andere meetmethode toegepast waardoor bleek dat de isolatie ok is. Uit het water was deze goed maar in het water leek het of er toch weer sluiting was. 

De zonnepanelen zijn gemonteerd en het laatste stukje bedrading is aangelegd. Laat de zon nu maar schijnen!

Vanwege de goede voorzieningen die aanwezig zijn in de haven van Delta Marina hebben wij besloten om hier tot aan ons vertrek te blijven liggen en de boot verder klaar te maken.

 

9 april,

De boot is uit het water in verband met de problemen met de saildrive koppeling. De koppelingsplaten en demperplaat worden verwisseld. Ook ga ik gelijk het onderwaterschip van antifouling voorzien en anodes vervangen. Bij inspectie bleek ook een schoepje van de propeller van de boegschroef afgebroken. Deze  zal ik ook gelijk vervangen.

De planning is dat de boot 14 dagen op de kant blijft om alle werkzaamheden af te ronden.

 

5 april,

Vandaag gaat de hekboog gemonteerd worden. Het blijft nog erg koud en een zeer sterke noorden wind. Tot nu toe kon de boot vanwege de wind niet uit het water worden gehesen.

1 april,

Het was erg koud om de boot om te varen van Wemeldinge naar Kortgene. Een noorden wind van 5-6 bf en met een temperatuur van 3 graden dus ver beneden de normale waarden. Het plan is om hier een poosje te  liggen voor motoronderhoud en verdere werkzaamheden aan het onderwaterschip.

Aanvullende gegevens